2010. június 29., kedd

Osho idézet az életről



Az élet egy örökös folytonosság. Semmilyen végcélhoz nem akar eljutni. Maga a zarándoklat, maga az utazás jelenti az életet; nincs hová elérni, nincs végállomás - csak táncolni és az úton lenni, vidáman haladni, nem törődve semmilyen úticéllal.
Mihez kezdenél, ha elérkeznél a végállomáshoz? Senki nem teszi fel ezt a kérdést, mert mindenki próbál valamilyen célt kitűzni az életében. De mit rejt ez magában? Mi lesz, ha valóban eléred az élet célját? Egyszerre nagyon kínosan érzed majd magad. Nincs hová menned... elértél a végállomásra - és az út során mindent elveszítettél. Mindent el kellett, hogy veszíts. És most ott állsz meztelenül a célban, és úgy nézel körül, mint egy idióta: mi volt az értelme ennek az egésznek? Annyira siettél, annyit aggodalmaskodtál, és ez az eredmény.

5 megjegyzés:

  1. Csodálatos gondolat még csodálatosabb megfogalmazásban. Feltehetem az oldalamra? (hivatkozom, hogy honnan "csentem"

    VálaszTörlés
  2. Hupsz de jó mellek!

    Ez a csúcsokról és az azokhoz vezető fáradságos és reménytelen utakról jutottak eszembe:-)
    Éppen erről írtam feketetinta blogjába, hogy az elért célok a teljesült vágyak , csak újabb elérhetetlenebb vágyakat generálnak.

    VálaszTörlés
  3. Hupsz!:) Oshotól csenjük, szerintem nem haragszik meg érte, ha felteszed Te is:))

    Péter! azt mondod, hogy legalább olyan fáradságos odáig is az út?:)

    Próbáltam olyan képet keresni, ahol igazán nem látszik a cél, mert mi emberek az "úthoz" önkéntelenül azonnal párosítjuk a cél gondolatát, pedig tényleg "csak" az úton végighaladni a feladatunk, a célállomás mindannyiunknak ugyanaz, nem is tudom, miért siettetnénk a célba érést:)
    Egyébként egy általam nagy élettapasztalatúnak ismert és gondolt ember azt mondta nekem, a bölcs egész életében a halálra készíti fel magát. Hát lehet, hogy igaza van... nem tudom, azt hiszem én még nem vagyok elég érett erre a gondolatra:)

    VálaszTörlés
  4. Hupsz melleihez vezető útra gondoltam:-)
    he he

    VálaszTörlés

Köszönöm a látogatásod, remélem jól érezted magad és visszatérsz:-)