2010. szeptember 27., hétfő

Kreatív blogger díj Karesztől

Még a nyaralás emlékképei lebegnek a szemem előtt, még nem felejtődtek el az apró részletek, a készülődés izgalma, a sok-sok helyszín és látnivaló, a zöldellő hegyek, a virágos rétek,  a feltöltődés,  és " a sajna ennek is vége kicsi szomorúsággal" hazatérés pillanatai. A napok rövidülnek, a kertben való üldögélés és beszélgetés a szobába tevődik át, ahol már bizony korán villanyt kell gyújtani, ha valamit el akarunk végezni, amihez a hangulatos félhomály már nem biztosít elegendő fényt. Valahogy egy-két hete a csend időszakát élem, nem rossz érzés, csak más. Azon veszem észre magam, hogy hosszabban elmélázok, figyelem a környezetem, a természet, a fények és a színek változásait. Ahogy a fákon, bokrokon egyre több lesz a színes levél, az énekes madarak elcsendesedtek. Nem hallom már hetek óta kedvenc madaram,  a sárgarigó olyan kedves füttyét  sem a közeli ligetből. A nyári langyos eső helyett kellemetlen apró cseppű szitálástól szürke az ég, de annyira, hogy reggelente nincs is kedvem felkelni, az olyan ágyba marasztaló. Feltartózhatatlanul és szinte észrevétlenül beköszöntött az ősz.
Kis lelkiismeret furdalással nyugtázom naponta, hogy a blogot is hanyagolom ebben a nagy csendemben, helyette inkább olvasok és kicsit talán még csodálkozom is, hogy betérnek a kedves látogatók:)
Egyik kedves olvasottam és olvasóm Karesz ALTERNATÍVA  ebből a csendemből ébresztett fel, egy meglepetéssel, egy Kreatív blogger díjjal.


Tényleg nagyon jól esett az ajándéka, amit ezúton itt is szeretnék megköszönni neki.  És most gyorsan teljesítem is a feltételeket, mert azért vannak ám apró teendők, amiknek meg kell felelni a díjazottnak

  1.  A díjat meg kell köszönni.
  2.  A logót ki kell tenni a blogomra.
  3. Be kell linkelnem, akitől kaptam.
  4. Tovább kell adnom 7 embernek.
  5. Be kell linkelnem őket.
  6. Megjegyzést kell hagyni náluk.
  7. El kell árulnom magamról 7 dolgot.       
Szeretek barangolni a blogok között, olvasgatni, ismerkedni a szerzőjükkel, hisz akár szeretnénk, akár nem, valamennyire egy kicsit mindannyian benne vagyunk az általunk akár csak szerkesztett, vagy megírt oldalakban. Egy idő után kialakulnak a kedvencek, ahová szinte naponta betérünk, néha többször is. Most, hogy lehetőségem van a Karesztől kapott díjat továbbadni, örömmel ajándékozom meg
  1. A szavak ablakok vagy falak?!
  2. hegyek lánya 
  3. Málna kavicsai... 
  4. kül-földi 
  5. samsara 
  6. Idegen tollak... 
  7. Őszi boroszlán 
című blogok szerkesztőit a Kreatív blogger díjjal. Ők mindannyian olyan tartalmas és színvonalas blogot készítenek, hogy örömmel hívom fel mindegyik blogra a figyelmed, Kedves Olvasóm! Persze szívesen tennék még ide pár címet, de egyrészt csak hetet enged a szabályzat, másrészt meg ők már valakitől díjazottak.
És most megyek látogatni és üzenetet hagyni:))
Végigszaladtam mind a 7 blogon, és hagytam üzenetet, kivéve "Idegen tollak"-at. Sajna nála nem tudtam, mert nála csak Atommal lehet.  Na itt megállt a nagy - nagy tudásom, szóval vannak itt még pótolni valók kreatív területen:). Ez az atom valahogy engem megrémített, és most már csak abban bízom, hogy valamikor ellátogat hozzám, és legalább itt tudomást szerez a neki szánt meglepetésemről. Sajnálnám, ha kimaradna, mert olyan a blogja, mint egy kis tudástár, sok-sok irodalommal és információval.
Az utolsó "nemszeretem" feltétel teljesítése maradt már csak hátra. Bár ezt már teljesítettem egyszer, - talán túl is - mikor Katától kaptam a díjat, de legyen akkor pár mondat rólam:


Bár sokkal szimpatikusabb lenne számomra a pacsirta, de én mégis bagoly típusú ember vagyok. Szeretnék reggel későn ébredni, ez azonban elég ritkán jön össze, ezzel szemben sokáig fennt vagyok, akár csak a bagoly, így a reggeleket elég nehezen viselem. Kivéve a nyári hajnalokat, ilyenkor  szeretnék látni szinte minden napfelkeltét, amikor a hatalmas napkorong először tűnik fel a horizonton, gyönyörű színeket keverve az égbolton. Nekem ez egy soha meg nem unható Csoda.  A természet szépségei mellett és mindenek felett, a család jelenti számomra az életem célját, belőlük nyerem az erőm, a vidámságom és a nyugalmam.  Nem vagyok sírós, de ha gyerekekről van szó, könnyen meghatódom és legszívesebben mindegyiken segítenék.  Mikor tömegközlekedem, bevallom néha szeretem kihallgatni az embereket, tudom, hogy a kíváncsiság nem egy szép tulajdonság, de ez is bennem van:)) De azért próbálom ám türtőztetni magam, soha nem szólok bele:)))) Inkább belebújok az olvasnivalómba, ami legtöbbször könyv. Nagyon nem szeretem a pletykalapokat és reality show-kat, a reklámokat és betiltanám az utak mellé kihelyezett összes reklámtáblát.  És még egy negatívumot elárulok magamról: Bár csodálom az olyan igazi női tevékenységeket, mint a kézimunkázás, kötés, horgolás, engem mégsem tudott soha elcsábítani. Azaz egyszer vettem egy hatalmas levegőt, és meg akartam mutatni, képes vagyok rá, el kezdtem kötni egy sálat, ami először szép szélesen indult, és ahogy teltek a hónapok!!!!  a sálam is nődögélt, csak érdekes módon a szélessége mindig változó volt. Azóta eltelt jópár év, a sál valahol a szekrény mélyén szunnyad, talán örök mementóként és a család készen vásárolt sálat teker a nyakába hideg idő esetén:))

10 megjegyzés:

  1. Lili Kedves, megtisztelsz a díjjal, hálásan köszönöm.
    Kerestem már eddig is a blogodat és most eszembe jutottak Karesznál (ALTERNATIVA) a linkek, megtaláltalak és lett egy új követőd.
    Elolvasom a teendőket...

    VálaszTörlés
  2. Kedves Lili!
    Nagyon szépen köszönöm Neked az elismerést. (Mit sem von le az értékéből, hogy az Általad egyik szintén újólag díjazottól, a Hegyek Lánya írójától, Tarától már kaptam egyszer ilyen díjat. Alkalomadtán tovább is küldöm, bár nekem sem egyszerű, mert ritkán van időm nyomon követni más - még nem díjazottakat.)
    Minden jót kívánva
    I.

    VálaszTörlés
  3. P.s.:
    És hadd gratuláljak én is a díjadhoz és a blogodhoz további kellemes és hasznos időtöltést is kívánva.

    VálaszTörlés
  4. Lilike:)

    JO volt olvasni a beirasod, kozben osszehuztam magam, mintha faznek, pedig itt meg joido van:)
    Gratulalok itt is a dijadhoz, teljesen jo helyre ment:)

    Kulon gratulalok minden dijazottadnak:)

    Nagyon szep napot kivanok, keves esot!

    VálaszTörlés
  5. Édesmindegy!:) A díjat nagy szeretettel adtam, hisz az oldalad annyira tartalmas és igényes, látszik, hogy nagyon sok munkát fektetsz bele. Örülök, hogy az olvasóim között üdvözölhetlek:)

    Samsara:)! Nem csodálkozom rajta, hogy nem én vagyok az első, akinek eszébe jutottál a díj kapcsán. A hozzád látogató sok szépséggel találja szemben magát. Köszönöm a gratulációd és szép napot kívánok Neked:)

    Ágnes:)! Tudod, hogy az egyik kedvencem vagy, de ezzel úgy látszik Karesz is így van:) Kedves írásaid miatt lenyúlta tőlem a díjazás lehetőségét. A jókívánságod meghallgattatott, ma kikandikál a nap a felhők közül. Legyen kellemes napod:)

    VálaszTörlés
  6. Kedves Lili!
    Nagyon megtisztelve, és különösen meglepve érzem magam a dijjal, ugyanis igaz másoknál már láttam, de valahogy fel sem merült bennem hogy én is kaphatok....azt gondoltam hosszú hónapok évek munkája egy ilyen.Erre Te értékelsz engem, illetve az irásaimat már 3 hét után!Köszönöm hogy olvasol, hisz azon kivül hogy az ember kiirja magából a gondolatait, valljuk be olvasók nélkül nem iró az amatőr iró sem! További kellemes őszözést és oda vissza bloggolást kivánok Neked, remélem továbbra is kölcsönösen tudunk nyújtani egymás számára. :)

    VálaszTörlés
  7. Csak még annyit, hogy én nagyon új vagyok az egész számitógép világban, igy tudom biztos megmosolyogsz, de.... hogy kapom meg a logót? Már nálam van valahol, csak nem találtam meg?

    VálaszTörlés
  8. Kedves Lili!
    Őszintén köszönöm a díjat,ilyent mostanáig csak másoknál láttam, most nagyon jól esett.
    Az apró teendőknek is eleget fogok tenni este,amikor már enyém a számítógép.
    A beírásod nagyon kedves ,melegszívű emberre vall.:)

    VálaszTörlés
  9. Szia Én:) Nem figyeltem mióta írsz, de tudom, hogy mióta bejelentkeztél olvasónak hozzám, én is sűrűn látogatlak Téged. Az írásaid egy számomra ismeretlen világot mutatnak be, közvetlen, könnyed stílusban, kedves humorral. Nem az idő-, hanem a tartalom miatt gondoltam a díj ajándékozására. Nekem tetszik, minden alkalommal kellemes időtöltés "nálad" az olvasgatás.
    A számítógépes fortélyokat én is lassacskán szedegetem magamra, így a logó "megszerzésére" csak egy módot ismerek: egy jobb klikk a bejegyzésemben található logóra, mentés másnéven, és utána beilleszted a saját blogodba, ahová szeretnéd tenni.
    Kellemes napot és sok olvasót kívánok:)

    VálaszTörlés
  10. Szia Monik:) Ha más jelentősége nem lenne a díjnak, csak annyi, hogy egymásnak sikerül egy kellemes pillanatot szerezni, már akkor elérte a célját. Örülök neki, hogy ez sikerült. Ilyen hagyományőrző írásokra, mint amiket lejegyzel szerintem nagy szükség van. Szép napot kívánok:)

    VálaszTörlés

Köszönöm a látogatásod, remélem jól érezted magad és visszatérsz:-)