2010. július 9., péntek

Nagy Farkas Dudás Erika: Te ki vagy?

Nem olyan régen akadtam rá véletlenül Nagy Farkas Dudás Erika blogjára. Nagyon tetszenek az írásai és versei. Egy rövidet bemásolok, hátha Neked is akkora élményt jelent olvasni, mint nekem.

Te ki vagy, kérdezte tőlem egy három év körüli kisfiú. Megmondtam neki a nevemet. Fejét rázva tiltakozott, hogy nem a nevem érdekli, hanem az, hogy én ki vagyok. És így tovább. A foglalkozásom, a családi szerepem, a nemem, a szabadidős tevékenységem ... semmi sem volt elég neki. Ki vagyok? Anya? Háziasszony? Író? Kertész? Valakinek a valamije? Nem ezek érdekelték. - Te ki vagy, azt mond meg, hogy te ki vagy! - ismételgette makacsul. Apja már restelkedve vonszolta volna el, és én is indulni akartam, amikor bevillant valami: - és te tudod, hogy te ki vagy? - kérdeztem vissza a kicsi embernek. Fülig szaladt a szája, és azonnal válaszolt is: - Hát én én vagyok!
És én? Én is én lennék? De az is lehet, én már régen nem is vagyok, nem látszom a sok rám rakódott szerep mögül


 



Itt találod meg Őt, ha többet szeretnél olvasni tőle: (F) Ruzsinka

4 megjegyzés:

  1. Kedves Lili, nagyon meglepett a bejegyzésed, és köszönöm szépen!!!!! Éppen tegnap kezdtem megjegyzést írni a bejegyzésedre, de mivel más elfoglaltságok akadályoznak, hogy egész ésszel jelent tudjak lenni, inkább töröltem. És az érdekes, arra gondoltam, a te bejegyzésedre a saját blogomban reagálok :))))) Erre itt van ez, fordítva! Most kicsit még szüneten vagyok...
    Szép napot!

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy olvashattam....közel áll hozzám ez az érzés-világ.)


    Köszönöm Lili....

    VálaszTörlés
  3. Kedves Málna! Engem is megfogott a stílusa, mondanivalója. Mindig találok az egyszerűen, melegen megfogalmazott verseiben, írásaiban mély gondolatokat.

    VálaszTörlés

Köszönöm a látogatásod, remélem jól érezted magad és visszatérsz:-)